TOP 5 ÚTICÉL, Télből a Nyárba.

Bea | 2023.01.27. | Top 5 úticél, Télből a nyárba

Hová is utazzunk? Teszik fel a kérdést, hová lehet, hová érdemes mit lehet most? Vissza-visszatérő kérdések melyet nap mint nap kapunk az utazni vágyóktól. Az alábbiakban készítettünk egy összefoglaló listát  mi most  legegyszerűbb.

Maldív-szigetek     


A Maldív-szigetek volt  idén február és június között a legnépszerűbb úti cél a magyar utazóknak. Ide eljutni bizony sokunk álma és nagy vágya. Luxus körülmények közzé cseppenünk már 2 x 5 óra utazási idővel szinte észre sem vesszük és már ott is vagyunk. Az időjárás egész évben megbízható,  átlagosan 29-33 fok és az  óceán is 29- 30 fok között van  hurrikánok, ciklonok sincsenek. Amennyiben a turista átszállással érkezett az országba, és a tranzitálás nem haladta meg a 24 órát, akkor a PCR tesztje érvényesnek számít. Ha a tranzitálás meghaladta a 24 órát, az utazónak meg kell ismételnie a PCR tesztet a tranzit ponton, a belépése előtti 72 órában.

Dominikai Köztársaság

Jelen pillanatban semmit nem kérnek a beutazáshoz se teszt se oltás ebben a karibi környezetben így akár egy családi nyaralásohoz minden adott. Jelen esetben is adott egy internetes  egészségügyi formanyomtatvány  mely kitöltése kötelező mindkét irányban. Minden fakultatív kirándulás magyar nyelven is elérhető, számtalan program közül lehet válogatni lovaglástól a tengeri horgászatig. A magyar   utasok körében legnépszerűbb a Punta Cana- Bavaro partszakasz.  Egész évben 29-35 fok körüli a levegő hőmérséklete és kellemes a szellő mely a hőérzetünket is csökkenti.  A repülőtéren szúrópróbaszerűen és a tüneteket mutató beutazókon végeznek gyorstesztet.A beoltottságot bizonyító kártya – illetve a 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt - megléte esetén garantáltan nem végeznek gyorstesztet az érkezéskor. 

Zanzibár

Zanzibár most is  elérhető árakon kínál utazásokat változatos programokkal, mint például a szafari. Bár őszintén szólva egy 2 napos Safari ára elérheti a 900 USD-t / fő. Tehát érdemes ezt az összeget hozzákalkulálni a nyaralásra szánt összeghez de akinek ez "már nem fér bele" kategória van lehetőség 1 napos programon is részt venni.  Szinte az év mindennapján magas, páradús a hőmérséklet rövidebb-hosszabb esős időszakokkal. Általában az  április, május monszunos hónap ( 2021-ben például nem voltak ezek a hónapok esősek) Keleti parszakaszon nagyon érezhető az ár/apály hatás és aki ezt nem szereti annak irány az északi partszakasz.  A száraz időszakban alig esik az eső, 33 fok a levegő, magas páratartalom, 27-28 fokos az óceán, gyengébb a szél.  A belépőknek az országba érkezést megelőző kötelező a regisztráció és  maximum 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszttel kell rendelkezniük. Ezen kívül az érkező utasoknak a belépéskor egy gyorstesztnek is alá kell vetniük magukat, aminek ára 25 USD és a helyszínen fizetendő. Az ott tartózkodáskor viszont semmilyen korlátozással nem kell számolni nincs zártéren maszk, nem kérnek védettségi / oltási kártyát sem. 

Mauritius

A szigetet azoknak ajánljuk, akik nemcsak  a pihenést választják hanem tartalmasan szeretnék eltölteni az időt és kirándulásokra is szert tesznek a nyaralásuk alatt. Ugyanis a sziget telis tele van fantasztikus  helyekkel, amiket érdemes felkeresni. Mauritiuson a nagyon  meleg nyarat októbertől áprilisig lehet megtapasztalni, általában 29-33 fok körüli hőmérséklettel, ekkor gyakoribbak a rövidebb, hosszabb záporok, emiatt is párás ez az időszak. Az óceán 26-28 fokos. Mauritius 2021. október 1-től eltérő rendelkezéseket vezetett be a beoltott és be nem oltott  nemzetközi utazókra vonatkozó beutazási feltételek tekintetében. Teljesen beoltottnak akkor minősül valaki, ha megkapta mindkét adagot az alábbi oltások valamelyikéből: Astra Zeneca, Covaxin, Moderna, Pfizer, Sinopharm, Sinovac-Coronavac, Sputnik -14 nappal az érkezés előtt, valamint Janssen esetében 28 nappal a beutazás előtt.. Akik nincsenek beoltva, azoknak sajnos még át kell gondolni az odautazás tényét mert megérkezéskor 2 hét karantén vár rájuk. Az ott tartózkodáskor viszont semmilyen korlátozással nem kell számolni. A légitársaságok jelenleg az oda- és visszaúton is kérnek 1 db, 72 óránál nem régebbi negatív PCR tesztet és regisztrációs kötelezettség is van
 

Mexikó

 

2020 decembere óta nem kér sem koronavírus tesztet, sem oltási igazolást a beutazáshoz. Nincs előzetes regisztrációs kötelezettség, de a repülőjáratokon/reptéren ki kell tölteni az „Egészségügyi Kockázatok Azonosításra Szolgáló Kérdőívet”. Ezt a repülőgép személyzete általában papíron is kiosztja az utasoknak, de a mexikóvárosi repülőtér honlapján online is elérhető. Nem csak fantasztikus fehér homokos partok és pálmafák, hanem izgalmas fakultatív valamint kulturális programok várnak akár már magyar nyelven is. Október végétől egészen májusig lehet élvezni a zavartalan napsütést, 26-33 fokos levegő mellett. Ami közös az összes úticélban  a repülőúton és zárt terekben maszk viselése kötelező, míg az utcákon, strandokon és éttermekben nem szükséges.



Bármelyik úticélt is választja, irodánk a regisztrációt elkészíti és folyamatosan nyomon követi a változásokat.

Ha bármelyik úticélunk felkeltette érdeklődését kérjen ajánlatot itt:
https://lagunautazas.hu/ajanlatkeres

Forrás:https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ 


2021.10.28.

Vissza a hírekhez